2.5 luni în România pe bicicletă

on

Astăzi, vreau să vorbesc despre experiența mea în România.

Am intrat în România din Serbia în august cu bicicleta. Atunci nu puteam vorbi deloc română. Am întâlnit unii români care au vorbit bine limba italiană sau germană pentru că au lucrat în Italia, Germania sau Austria. M-am simțit norocoasă că am învățat aceste limbi, altfel nu ne-am fi înțeles bine.

În două luni și jumătate am trecut prin Timisoara, Lugoj, Alba Iulia, Sibiu, Sighișoara, Mediaș, Deva, Hunedoara, Hațeg, Petroșani, Obârşia Lotului, Vâlcea, Severin cu bicicleta mea.

Am avut parte de furtuni, dureri de stomac, vizite la spital, pierdut cortul și am învățat un pic de românâ in această perioadă.

Cred că se poate trăi bine în orașe mari fără a învăța româna dacă toți prietenii tăi vorbesc engleza, germană, sau altă limbă străină. Dar în orașe mici, sau în sate este diferit. In opinia mea, viața de zi cu zi va fi grea dacă nu știi vorbi deloc românește.

Oricum, să vorbim despre viața mea pe bicicletă in România. Nu știu de ce sunt atât de mulți câini pretutindeni în țară. Nu știu de ce niciunuia nu-i place bicicleta mea. Am fost urmărită de câini fiecare zi când am trecut pe teritoriul lor. Nu am văzut atât de mulți câini sălbatici în nicio altă țară..

Un alt lucru pe care nu-l înțeleg este cum conduc oamenii mașinile. Nimeni nu are timp pe stradă.. totul este rapid și agresiv.

Oricum, sunt lucruri care îmi plac în țara asta. Ardei, zacusca, caș, brânză.. alimentele sunt bune! Îmi plac fructele și legumele proaspete care se găsesc în sate. Naturale și suculente, ele sunt printre cele mai bune pe care le-am gustat în întreaga Europă.

Sunt fericit că am vizitat România. Sper să-mi vizitez prietenii aici în viitor.

Merci Walter pentru corecție!

One Comment Add yours

  1. Antares says:

    Infinite binecuvântări, fată curajoasă și frumoasă!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s